Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Κλωστήριoν Νυκτερινής Ανάπαυλας

Eίμεθα όλοι εντός του μέλλοντός μας. Όταν τραγουδάμε εμπρός στους εκφραστικούς πίνακες των ζωγράφων όταν σκύβουμε εμπρός στα άχυρα μιας καμμένης πόλεως όταν προσεταιριζόμεθα την ψιχάλα του ρίγους είμεθα όλοι εντός του μέλλοντός μας γιατί ό,τι και αν επιδιώξουμε δεν είναι δυνατόν να πούμε όχι να πούμε ναι χωρίς το μέλλον του προορισμού μας. Eίμεθα όλοι εντός του μέλλοντος μιας πολυσύνθετης σημαίας που κρατεί τους εχθρικούς στόλους εμπρός στα τείχη της καρδιάς μου κατοχυρώνοντες ψευδαισθήσεις πιστοποιούντες ενδιάμεσες παρακλητικές μεταρρυθμίσεις χωρίς να νοηθή το αντικείμενον της πάλης. Στιγμιότυπα μας απέδειξαν την ορθότητα της πορείας μας προς τον προπονητήν του ιδίου φαντάσματος της προελεύσεως των ονείρων και του καθενός κατοίκου της καρδιάς μιας παμπαλαίας πόλης. Όταν εξαντληθούν τα χρονικά μας θα φανούμε γυμνότεροι και από την άφιξι της καταδίκης παρομοίων πλοκαμιών και παστρικών βαρούλκων γιατί όλοι μας είμεθα εντός της σιωπής του κρημνιζομένου πόνου στα γάργαρα τεχνάσματα του μέλλοντός μας.

(Εμπειρικος, από την Yψικάμινο, Άγρα 1980)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, καλύτερη ανάλυση για την αντίληψη του χρόνου που επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει...

Είμαστε εντός του μέλλοντός μας, το αύριο είναι σήμερα και το σήμερα ήδη χθες.

Ανώνυμος είπε...

Αχ! κι αυτό το "ανεξάρτητοι" να ήταν "Αυτόνομοι", θα ήτανε πολύ, πολύ καλά...

Ανώνυμος είπε...

@ ληζαρντ κινγ

ασε ρε. εγω τους ελεγα να το βγαλουμε μπαμια αλλα αυτοι τιποτα...
παντως το "φαινεσθαι"-"λεγεσθαι" δεν πρεπει να ειναι καθοριστικο...

σου παραθετω ως "ειναι" ενα αποσπασμα απο την διακηρυξη της ανεξαρτησιας του σχηματος που για μενα τουλαχιστον ειναι η ουσια, ο ορισμος της Αυτονομιας:

"(...) υπαγάγουμε την ιδεολογία μας στην πραγματικότητα και όχι την πραγματικότητα στην ιδεολογία, με προκρούστειες μεθόδους."

κουφια τα ονοματα γαρ... :)

Ανώνυμος είπε...

Καλό, αλλά λίγο αυτονόητο. Δηλ. όλοι το ίδιο ισχυρίζονται.. Π.χ. εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν στην διακήρυξή του να λέει: "δεν υπάγουμε την ιδεολογία μας στην πραγματικότητα, αλλά την πραγματικότητα στην ιδεολογία μας"...

keke είπε...

@ληζαρντ κινγκ 2

Yπαρχει το επιπεδο του τι δηλωνει κανεις. δηλωνουμε ανεξαρτητοι.επισης δηλωνουμε οτι κανουμε ξεκαθαρα Αυτονομη πολιτικη αναλυση.

αυτα βεβαια τα ακους βερεσε.
και γι αυτο μαρεσεις.

υπαρχει απο την αλλη βεβαια και το επιπεδο του τι δομη εχεις και λειτουργεις κ βεβαια ποια ειναι η πρακτικη σου, ο λογος σου και η αισθητικη σου (μην υποτιμουμε το αισθητικο...)

και εδω ειναι η διαφορα...